SLEEPY THINGS

By 16.34

vb21.jpg Nyt ollaan sen verran tärkeän asian äärellä, että päätin tehdä tästä aiheesta ihan oman postauksen. Nimittäin nukkuminen. Melko moni meistä nukkuu aivan liian vähän viikon aikana ja korvaa sitten univajeen viikonloppuna nukkuen pitkään. Päivisin olo on väsynyt ja välttämättä illalla ei uni tule helposti. Maanantaina meille pidettiin TFW- salilla Unikulman uniluento, missä kerrottiin paljon hyviä vinkkejä hyvän unen saavuttamiseksi.


Ihan ekaksi kannattaa jättää eri ruutujen, kuten läppärin, puhelimen yms katsomisen kokonaan pois, ennen kuin alkaa nukkumaan. Tämä nyt on aika lailla kaikilla tiedossa. Syy tähän on se, että silmät reagoivat vahvasti ruudusta tulevaan valoon, jolloin kehomme luulee, että on päivä ja vireystila nousee/ pysyy samana eikä väsymystä huomaa helposti.
Toinen todella tärkeä juttu säännöllisen unirytmin kannalta on se, että keho tulisi totuttaa herämään joka ikinen aamu täysin samaan aikaan. Jep, viikonloppunakin. Tällöin herääminen muuttuu helpommaksi ja illalla väsymys iskee myös nopeammin. Optimaalinen aika heräämiselle olisi n. klo 7.00. Toki on poikkeuksia ja kaikille ei samat jutut toimi, mutta n. kahden viikon kokeilun jälkeen hyvin monen keho alkaa tottua tähän unirytmiin. Tässä on ainakin mulle haastetta kerrakseen! Olen huisin hyvä torkuttaan kelloa aamuisin.. 

Myös seuraavat jutut kannaattaa laittaa heti käytäntöön: 
Here is some tips to get a good sleep for the night: 

oo.jpg Tuuleta makuuhuone aina ennen nukkumaan menoa, jolloin sisäilman on raikasta ja samalla se viilentää huonetta. Huoneen lämpötila ei saa olla liian kuuma, koska muuten yön aikana herää kuumuteen jonka jälkeen tulee kylmä, kun peiton ottaa pois, jne.

Make sure you have fresh air in your bedroom and the temperature is not too high. Otherwise you can easily wake up, because you get too warm and after that too cold. 

Lakanat tulisi vaihtaa n. kerran kahdessa viikossa. Puhtaissa lakanoissa nukkuu usein paremmin, sekä kehostamme irtoaa yön aikana talia, rasvaa, sekä erinäistä kosmetiikkaa. Lakanat siis likaantuu nopeasti. Tyynyt tulisi myös pestä n. 1 kerran vuodessa. Tarkista aina, että tyynyissä on pesulappu/ ohjeet tyynyn pesuun.

Remember to change your sheets 1 time in 2 weeks. Our bodies have different kind on dirt, makeup, ext that gets during the night to your bed. You should also wash your pillow's 1 time in a year. 

Rauhoita makuuhuone kokonaan kaikilta jättämiltäsi/ tulevilta töiltä. Ei läppäriä huoneeseen, työ- ja koulujuttuja sängyllä yms. Nämä kaikki saattavat vaikuttaa sressitasoon, mikä puolestaan vaikeuttaa unen saantia.

Don't take your work/ school stuff to you bedroom. Those only remind you about all the work you have not done, and can make you feel stressed. 

Aamulla puolestaan herää heti herätyskelloon, älä torkuta. Juo lasi vettä tai jos normi vesi ei mene heti aamulla alas, oma vinkkini on puristaa hitusen sitruunaa veteen tai kivennäisveteen. Keho herää nopeammin, kun se saa heti nesteitä herättyään.

In the morning wake up straight away when the clock rings and drink water. If you can't drink normal water just when you have woken up, I suggest to put some fresh lemon juice in to the water, or to have sparkling water.

IMG_8476-3

Laita pian herättyäsi musiikki/ radio/ tv päälle jolloin aivot saavat heti ärsykkeitä, mikä puolestaan auttaa saamaan kropan nopeasti skarppiin tilaan.

Put some music/ tv/ radio on, so it stimulates you brain straight  away when you wake up. 

-2.jpg


vb2

*Vinkit antoi Unikulma, tehty yhteistyössä Training For Warriors- salin kanssa.
*Collaboration with Training For Warriors- gym.

2 kommenttia

  1. Hyvä postaus! Itekin olin ennen ihan kamala torkuttaja, mutta nykyään herään joka aamu kahdeksan, tai ihan viimeistään yhdeksän, maissa! Kun herää aikasin on paljon enemmän aikaakin touhuta kaikkea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos sulle! :) No on kyllä aika kova juttu! Tässäpä mulla on haastetta. Tykkään myös herätä aikaisin mutta välillä tunnin pidemmät unet tekee ihmeitä aamulla! Mutta täysin samoilla linjoilla, mielummin herää aika aikaisin päivään! Kerkee juoda myös aamukahvit rauhassa. ;)

      Poista