Super Good

By 0.54

Huomentapäivää allihåppa! Tässä kun aamulla heräsin ja suuntasin kahvinkeittimen luo (yllätys..) alko sen verran kutkuttaa taas tuo supernäkkäri mistä kerroinkin jo aijemmin. Lupailin lisätä ohjeen myös tänne, jotenpas pistin tuumasta toimeen!  Ohje on suoraan maissijauho pussin kyljestä. Se on hyvin helppo ja näkkäri puolestaan taas huisin hyvää!

Tässä siis ohje:

Taikina:
2 dl maissijauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1/2 dl oliiviöljyä
2 dl kiehuvaa vettä
1 rkl fenkolinsiemeniä

Fenkolinsiemeniä en itse laittanut, mutta korvasin ne kurpitsansiemenillä. Laitoin niitä reilusti yli yhden ruokalusikallisen. Noin 1 dl.

BeFunky_Tintype_3.jpg

Valmistus:
Lämmitä uuni 150 asteeseen. Sekoita taikina- ainekset puuroksi ja kaada se leivinpaperilla vuoratulle pellille. Laita leivinpaperi myös seoksen päälle ja kauli sen päältä seos ohueksi levyksi. Irrota päällimäinen paperi, mausta näkkileipä sormisuolalla ja koristele siemenillä.
Paista uunin keskiosassa 45 minuuttia tai kunnes leipä on saanut kauniin värin ja on tarpeeksi rapeaa. Anna jäähtyä ja murra pieneksi paloiksi.

IMG_1955 IMG_1806 IMG_1969 IMG_1982 IMG_1996 IMG_1876 IMG_1892

Elikkäs tosi simppeli ohje sekä helppo valmistaa. :) Näkkileipä on myös luontaisesti gluteeniton, jolloin se sopii viljattomaan ruokavalioon.
Nyt mulla on vielä hetki aikaa siemailla viimeiset tsufet ja sitten koulunpenkille. Ei muuta kuin hauskaa supernäkkärin kokkailua ja kertotaa toki, jos ohjetta kokeilitte ja pidittekös siitä. :) Hejdå!

2 kommenttia

  1. Eksyin blogiisi instagramisi kautta ja kurkin heti kaikki vanhatkin postaukset läpi! Niin ihania kuvia sinulla, ihan viimeisen päälle huoliteltuja, ihan kuin instagramisi. Jään ehdottomasti seurailemaan :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Pauliina! On tosi ilo kuulla, että kuvat ja blogi on mieluisa sekä siellä uusi lukija! :) Todella ihana blogi myös sulla! Seurailenkin jo sitä! Mukavaa Tiistaita! :)

    VastaaPoista